Advertisement
.. ..
تعتبرالكابوريا من اكلات البحر المميزة بعدة فوائد من حيث الطعم والشكل والقيمة الغذائيةفطعم لحمها الناصع البياض لذيذ جداًً  ,ولونها البرتقالى الفسفورى من أشد مايجذب الصغار والكبار  فيقبلون على تناولها لذلك نجد أسعارها مرتفعة فى الأسواق ,وأكثر إرتفاعأ فى المطاعم المشهورة, على الرغم أن طريقة طهيها سهلة وسريعة واليكى الطريقة:



المقادير

1-كيلو واحد كابوريا.
2-بصلة كبيرة مقطعة.
3-سبع فصوص ثوم مهروس.
4-ملعقة كبيرة كمون.
5-ملح- فلفل
6- ليمون



تنظيف الكابوريا

نضع الكابوريا فى مصفاة ونغسلها جيدا بالماء الجارى نسيبها شوية تتنقع علشان الرمل ينزل كله فى الميه نشطفها كويس ونتركهاتتصفى من الماء

طريقة الطهى

ثم نضعها فى حلة على النار بدون  ثم نضيف عليها البصل والثوم  والملح والفلفل والكمون.


نغطى الحلة ونترك الكابوريا خمس دقائق و نشيلها كل شوية ونهز الحلة علشان تتقلب الأن تحول لونها للون البرتقالى الفسفورى كل خمس نهز الحلة لمدة 20 دقيقة حتى يتم نضج الكابوريا 


ازاى تعرفى أنها أستوت من حاجتين



1- تحول لونها من الرمادى الى البرتقالى

2- ريحة الكابوريا مع الكمون النفاذة
كدة الكابوريا أستوت يتم تقديمها مع شرائح الليمون   وبالف صحة ودائماً تقدم مع أكلة سمك مشوى

و الان بالصور







Advertisement

إرسال تعليق Blogger

 
Top